START
AKTIVITETER 2014
BILDER
DALA RIVER CHAPTER OFFICERS
DRC:s GÄSTBOK
HJÄLP ATT BLI MEDLEM
KALENDER
KLUBBSHOPEN
KÖRREGLER
LADY of HARLEY
LÄNKAR
MEDLEMSSIDAN
MEDLEMSSKAP
MEKTIPS OCH VERKSTAD
OM H.O.G
STYRELSEN
****************************************************
HARLEY-DAVIDSON PRODUKT KATALOG
HARLEY OWNERS GROUP 30 ÅR
HARLEY-DAVIDSON 110 ÅR
****************************************************
 

H.O.G. som betyder Harley Owners Group, grundades 1983 av Harley-Davidson Motor Company i Milwaukee, USA. Idén var att skapa lojalitet och att stärka banden mellan fabriken, återförsäljarna och kunderna. Medlemskapet i H.O.G. Europe, som är förutsättningen för att bli medlem i ett lokalt chapter, är en service till medlemmarna och skapar en möjlighet både för Harley-Davidson och deras återförsäljarna att främja motorcykelåkandet och stimulera Harley-åkarna till en ökad gemenskap. En viktig sak bakom idén var att skapa en positiv bild av Harley-Davidson och dess entusiaster. Det är naturligtvis också ett viktigt redskap för Harley-Davidson marknadsföringen av sina produkter.

I Europa sedan 1991

Europa kom med i H.O.G. World Wide 1991, då det blev etablerat ett eget Europa-kontor i Frankfurt, för att serva de Europeiska medlemmarna. Bland annat, så arrangerade de "European Rally", som 1996 i Rotterdam, samlade ca 7.000 deltagare. Året efter, 1997, arrangerade Lyngdal Chapter i Norge "Northern European Rally", till vilket det kom ca 8.000 H-D-entusiaster.

En miljon medlemmar

H.O.G. är världens största fabrikssponsrade mc-klubb. Idag är vi mer än 1.000.000 medlemmar över hela världen i 1.500 olika Chapters. I Europa finns det över 100.000 medlemmar i ca 500 chapters, och i Sverige är det över 3.000 medlemmar, fördelade på 18 svenska chapters. Sveriges första Chapter bildades i Göteborg 1993 och idag finns det 18 chapters över landet. De flesta finns listade under Länkar.

Vem är medlem i H.O.G.?

H.O.G:s medlemmar är väl ett tvärsnitt av folk i allmänhet, med representanter från alla yrkesgrupper och samhällsskikt. För att vara med i H.O.G ska man äga en en Harley-Davidson. (Det räcker med en H-D i familjen). Arrangemangen skall vara familjevänliga och H.O.G. har satsat mycket på att speciellt kvinnor skall motiveras till att vara med och köra en egen Harley-Davidson.

Hur går man med?

När du köper en ny Harley-Davidson eller Buell får du automatiskt ett medlemskap i H.O.G. European under det första året. Därefter får du själv förnya medlemskapet och betala årsavgiften. Ditt internationella medlemskap i H.O.G. ger en mängd förmåner, som endast är tillgängliga för Harley-Davidson-ägare. Du har möjlighet att gå med i ett lokalt chapter och träffa likasinnade, och delta i de många aktiviteter som bedrivs under året, inte bara under "bikersäsongen". Du får också en hel del värdefulla förmåner: ABC,s Touring Challenge, Bärgningsassistans, The Entusiast, Fly & Ride, H.O.G. Tales, Europakartbok, Patches, Pins m.m.

» Sök om medlemskap här